Waar kun je aan denken bij coachingsvraagstukken?

 

Zingeving vraagstukken:

- Wat wil ik nou eigenlijk echt?

- Waarmee voel ik een echte verbinding?

- Waar loop ik warm voor?

- Wat geeft mij energie?

 

Belangrijke keuzes en beslissingen:

Op korte termijn helderheid krijgen bij beslissingen door de verschillende aspecten van het vraagstuk diepgaand te onderzoeken en te komen tot duurzame en passende keuzes.

Wat zijn de mogelijke consequenties en hoe ga ik die niet uit de weg?

 

Dit kan gaan om een relatieprobleem/vraagstuk, een opvoedprobleem/vraagstuk, een werkgerelateerd probleem of een ander vraagstuk.

 

Stress:

Wat levert spanning op? Hoe zit het met de eventuele kwetsbaarheid? Hoe zet ik stress om in energie en daadkracht?

Maar ook als je discrepantie ervaart tussen wat je doet, wie je bent en wat je wilt.

 

 

Een coach onderscheidt zich van een adviseur of trainer omdat een coach zich concentreert op het beste uit de mens te halen. Dit terwijl de adviseur of trainer juist zal proberen 'het beste wat hij weet' bij zijn klant naar binnen te brengen. Een coach is er altijd op uit de eigen kwaliteiten van de gecoachte verder te ontwikkelen.

Of het nu gaat om een echtpaar in crisis, een vastgelopen opvoed situatie of spanningen op het werk, wanneer mensen niet goed vorm weten te geven aan hun fundamentele behoeftes en verlangens, ontstaan er spanningen en problemen.

Deze behoeftes en verlangens kunnen we het beste samenvatten als de behoeftes aan zelfstandigheid en verbondenheid.

 

Werkwijze:

In een oriënterend gesprek bepaal ik samen met jou de doelstellingen en de kaders voor coaching op maat. De gesprekken vinden plaats bij jou thuis, op kantoor of op locatie in Amersfoort.

 

Ook is het mogelijk begeleiding te krijgen via de email. Geen zin in tijdmaken of persoonlijke aandacht? We kunnen per email ook aan de slag, stuur een mail voor meer informatie.